19 Nisan 2016 Salı

ŞEHİDİMİZİ ANARKEN


"Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Aksine onlar diridirler ancak siz fark edemiyorsunuz." (Bakara, 2/154)
            18 Ocak 2016!... Diyarbakır Sur!... Vatan hainlerine karşı yürütülen ‘temizlikharekâtı’… Tüm şiddetiyle devam ediyor. Şehrin altı köstebek yuvası gibi… Evler tünellerle birbirine bağlanmış… Sıkıştıklarında entari giyerekkaçabilmek için araziye ulaşabilecek tüneller dahi kazılmış.
Sadece PKK’ye karşı değil, tam 17 ülke militanı, keskin nişancıları orada… Ermeni, Sırp, İsrail, Rus, İran, Amerikan, Alman, Yunan, … birleşmişler; ‘Büyük Ortadoğu’yu şekillendiriyorlar, Türkiye’nin gücünü hesaba katmadan.
Suriye ve Irak’ta Ortadoğu’ya yerleşmek isteyen, Irak’ta kaybettiği saygınlığı(!) yeniden kazanmak isteyen Rusya. Bayırbucak Türkmenlerini bombalıyor. Birçok Bayırbucak Türkmen’i Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldı. Egemen güçler Kuzey Irak ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşacak bir ‘Kürt’ devleti kurma peşinde. Bu koridordaki tek engel Bayırbucak!...Rusya bunun için Bayırbucak’ı ortadan kaldırmak istiyor. Batıda aynı görüşte olduğu için ses çıkarmıyor.
***
Aynı gün saat 13:55…Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş!... Başına isabet eden bir kurşunla yaralanıyor. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmensaat 22 civarında şehit düşmüştür. Ruhu şâd olsun!...
Şehidimizin geride bıraktığı anne -babasıyla bir eşi, biri 4, diğeri 8 yaşında Fatih ve Köksal Alperen adında aslan gibi iki oğlu vardır. Allah yâr ve yardımcıları olsun.
Arkadaşı Uzman Çavuş Faik Kaya’dan aldığımız bilgiye göre; Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş 2003 yılında göreve başladı.Zincidere Komando Tugayı’nda görevli Şehit Piyade Uzman Çavuş’unyaklaşık 10 yıldır geçici görevle Güneydoğu’ya gittiğini, söyledi.      Yediklerinin, içtiklerinin ayrı gitmediğini söyleyen Uzman Çavuş Faik Kaya; ‘’Rahmetli yiğit bir delikanlıydı. Vatanperverdi. Vatanı konusunda taviz vermezdi. Dindar biriydi. İnsanlara yardım etmeyi severdi.’’ dedi.
4 Şubat Perşembe günü İldem Hz Ebubekir Camii’nde ‘mevlit’ okutularak ruhu şâd edildi. Mevlitte tanıdığımız babası Köksal Altuntaş’ın öyle sebatlı ve vakarlı bir duruşu vardı ki gözümüzde büyüdükçe büyüdü.
Mevlitte komutanı Hidayet Arpacı ve arkadaşlarışehidimizi yalnız bırakmadı.
***
Piyade Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş          şimdi nerede dersiniz? Şüphesiz Allah’üTeâla’nın yanında. Yakınlarına şefaatte bulunuyor, İnşallah!...
Bir ayeti Kerime’de;"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah’ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." (Ali İmran, 3/169-170) denilmektedir.
            Bu ayette şehitlerin hem ‘‘Rableri katında rızıklandırıldıkları’’ hem de ‘’arkalarında henüz onlara kavuşmamış olanları müjdelendikleri’’vurgulanmaktadır.
             Hz. Enes (Radıyallahuanh) anlatıyor: “Resûlullah (Aleyhissalatüvesselam) buyurdular ki:“Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, yeryüzünde olan her şey orada vardır. Ancak şehit böyle değil. O, mazhar olduğu ikramlar sebebiyle yeryüzüne dönüp on kere şehit olmayı temenni eder.”
Bazı rivayetlerde bu hadise şu  söz ilave edilmektedir: “..Şehit hariç, o, şehitlik sebebiyle mazhar olduğu üstünlükler ve kerametler sebebiyle(dönmek ister). “
Kaynak :
Buhari, Cihad 5, 21; Müslim,İmaret 108, 109, (1877); Tirmizi, Fedailu’l-Cihad 13, (1643); Nesai, Cihad 30, 6, 32).

Gemerek- Sızır Kasabası doğumlu, Kayseri İldem’de ikamet eden şehidimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına şehidimizin şefaatinin nasip olmasını diliyoruz.


ALİ İHSAN TOSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder